Op zoek naar een FKK-Camping?

FKK staat voor Freikörperkultur, vrij vertaald: vrije lichaamscultuur. Het is een stroming die in het begin van de 20ste eeuw ontstaan is in Duitsland. Veel mensen zien FKK als het begin van het moderne naturisme. Waar men in Nederland al snel spreekt van naturisme, naakt recreatie of naaktcamping, waren de Duitsers iets anders ingesteld. De Duitse burgerij werd namelijk al snel gechoqueerd door de naam Nacktkultur en dit werd dan ook snel veranderd naar FKK. Zoals bij de meeste campings het geval is, zijn de Nederlandse camping goed in trek bij onze Duitserburen. Ook de FKK-campings zijn hier zeer populair onder de Duitsers. In deze blog ga ik wat meer vertellen over FKK-camping Niederlande en alle bijbehorende activiteiten.

Naakstrand

Wie aan naakt kamperen denkt, denkt ook vaak aan naaktzwemmen of lekker relaxen aan een naaktstrand. Nu is er in de Nederlandse wet bepaalt dat je niet zomaar overal naakt mag zwemmen. Om deze reden zijn er speciale naaktstranden in het leven geroepen. Aan de randen van dit soort naaktstranden zijn door de gemeente borden geplaatst zodat je niet zomaar een naaktstrand betreedt. In Nederland zijn de eerste naaktstranden in 1971 per toeval ontstaan. Twee Amerikaanse toeristen lieten zich beboeten door naakt te gaan zonnen op een regulier strand. Na een toename in de vraag, werd in 1973 het eerste naaktstrand geopend. Vandaag de dag kan er op veel plekken in Nederland naakt gezwommen worden. Ook bij de meeste naaktcampings zit een naaktstrand of op eigen terrein of op korte loopafstand.

Dagje welness

Ook een dagje wellness hoort vaak bij de ervaring die een naaktkamperen heet. Lekker een dagje genieten van de sauna, massages of gewoon lekker bruin worden onder de Nederlandse Zon. Daarna een lekker hapje eten en genieten van een drankje. Naakt recreatie is namelijk meer dan alleen maar je kleren uitdoen. Het is een lifestyle.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *