Specialisten in rotating equipment

In veel industrieën wordt veel gebruik gemaakt van rotating equipment. Voornamelijk de olie- en gasindustrie maakt veel gebruik van rotating equipment. Maar wat is het nou precies? Misschien heb je weleens van de term ‘rotating equipment’ gehoord, maar heb je er nog geen beeld bij. Na het lezen van dit artikel hoop ik dat je hier een beter beeld van hebt.

Draaiende onderdelen

Rotating equipment betekent letterlijk vertaald ‘draaiende onderdelen’. In werkelijkheid is dit het ook, want rotating equipment zijn de draaiende onderdelen van machines zoals pompen, ventilatoren, afsluiters, mixers en kleppen. Je kunt wel voorstellen hoeveel rotating equipment er dan eigenlijk om je heen is. In veel machines ook die we thuis hebben zit rotating equipment, maar voornamelijk in de industrie wordt hier gebruik van gemaakt.

De olie- en gasindustrie

Vooral in de olie- en gasindustrie wordt rotating equipment gebruikt. Maar waarom? In de olie- en gasindustrie wil men olie- en gaswinning bereiken. Dit proberen ze door diep onder de grond planten- en dierenresten van miljoenen jaren naar boven te halen. Onder invloed van druk en warmte ontstaat hieruit aardolie en aardgas. Bij dit proces moeten voornamelijk veel pompen, ventilatoren, afsluiters en kleppen gebruikt worden. In deze machines zitten dus ook heel veel draaiende onderdelen. Deze draaiende onderdelen zijn daarom ook erg belangrijk in vele industrieën. Bijna overal wordt wel gebruik gemaakt van machines met draaiende onderdelen.

Wie onderhoudt rotating equipment?

Zoals alles moet rotating equipment ook onderhouden, gerepareerd of geïnstalleerd worden. Hier heb je specialisten voor. Deze specialisten worden ook wel ‘rotating monteurs’ genoemd. Deze monteurs hebben zich gespecialiseerd in draaiende onderdelen van machines en worden vaak ingehuurd door bedrijven in de olie- en gasindustrie. Deze rotating monteurs kunnen werken in hun eigen werkplaats of vaak ook op locatie. Zij hebben alle kennis dat nodig is over het vervangen, onderhouden, repareren en installeren van draaiende onderdelen van machines.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *