Een beugel op latere leeftijd

Als je niet tevreden over je gebit bent is het een mogelijkheid om een beugel op latere leeftijd te nemen. De meeste mensen krijgen een beugel in hun tienerjaren, maar in sommige gevallen niet. Volwassenen zijn vaak minder enthousiast bij het idee om een beugel te nemen. Veel denken er raar bij te lopen als ze een beugel dragen. Dat is natuurlijk nergens voor nodig.

Wat doet een beugel

Een beugel zorgt ervoor dat scheve tanden weer recht komen te staan. Rechte tanden worden mooier beschouwd en zijn makkelijker schoon te houden. Een recht gebit zorgt er ook voor dat je goed kan bijten, kauwen, praten en lachen.

Tanden en kiezen kunnen ongeveer 1 mm per maand verplaatsen. Dit is de reden dat een beugelbehandeling ook altijd zo lang duurt. Gemiddeld duurt een beugelbehandeling ongeveer twee jaar lang. Dit is voor iedereen een lange tijd. Als je niet tevreden bent over je gebit is dit vaak wel de moeite waard. Als je een beugel neemt voor één of twee scheve tanden neemt, duurt de behandeling natuurlijk minder lang.

Soorten beugels

Met de tijd komen er ook steeds nieuwe ontwikkelingen rondom beugels. Er zijn al aardig wat verschillende soorten beugels op de markt. Ook worden ze steeds minder zichtbaar en makkelijker te dragen. Bij verschillende soorten beugels kun je denken aan bijvoorbeeld buitenboordbeugels, blokbeugels, kaakverbredingsbeugels en Invisalign. De laatst genoemde beugel is de meest populaire bij volwassenen. Dit is een onzichtbare beugel gemaakt van doorzichtige dunne kunststof hoesjes die over tanden en kiezen wordt geschoven. Een mooi alternatief voor volwassenen die een minder zichtbare beugel willen.

Wat kost een beugel

De kosten van een beugel verschillen vaak per beugel en voor hoe groot het probleem is. Gemiddeld worden de kosten voor een beugel (boven- en onderkaak) verwacht rond de 2000 en 3000 euro. Deze rekening kan vaak worden verspreid over een bepaalde periode. Ook kan het zijn dat je zorgverzekering kosten dekt.

Angst voor de tandarts

Er is een grote groep mensen die angstig zijn voor de tandarts. Dit kan mensen ook tegenhouden om een beugel te nemen. Zelf was ik ook altijd bang voor de tandarts. Dat is nu een stuk minder geworden doordat ik een aantal acties heb ondernomen. Ik zit bij tandarts Enschede en samen met mijn tandarts heb ik het over de angst gehad. Zo’n gesprek wekt wederzijdse vertrouwen op wat mij veel heeft geholpen.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *