Ben jij op zoek naar goede schoenen?

Voor iedereen kan het verschillen wat nou eigenlijk goede schoenen zijn. Alle voeten zijn weer anders en ook eventueel de manier van lopen of de houding heeft nog weer invloed op welke schoenen bij je passen. Dus mocht een standaard schoen niet goed bij jouw voeten passen dan kun je altijd nog een schoen laten aanmeten. Maar waar let je nou eigenlijk op bij het zoeken naar een goede schoen?

Demping

De demping van een schoen kan belangrijk zijn voor uw spieren. Hoeveel demping je in je schoen wil hangt wel af van de ondergrond waar je veel op loopt. Op een stevige ondergrond wil je extra veel demping en op een zachtere ondergrond wil je het tegenovergestelde. Dus het is goed om na te denken over waar je de schoen het meest gaat gebruiken wanneer je op zoek gaat.

De zool

Een juiste ondersteuning aan je voet is ook een belangrijk onderdeel. Je wil dat de zool op de juiste punten ondersteuning geeft aan je voet waardoor er minder druk komt te staan op bepaalde punten waar je van nature veel op zou staan. Daarom wil je een goede zool in je schoen hebben. Als dit er niet standaard in zit dan kun je altijd een meting laten uitvoeren en een geschikte inlegzool aanschaffen.

Zorg dat een schoen stabiel is

Naast de ondersteuning van een zool en een goede demping voor de juiste ondergrond is het ook belangrijk dat de schoen stabiliteit geeft. Het is niet gewenst dat je veel schuift in de schoen. Dus hij moet goed aansluiten bij de vorm van je voet en niet te groot of te klein zijn uiteraard.

Advies

Wanneer je veel last van je voeten hebt en je bent op zoek naar nieuwe schoenen dan is het erg aan te raden om advies te zoeken bij mensen/ bedrijven die er verstand van hebben. Op deze manier kun je de beste schoenen krijgen voor jouw voeten.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *