Een geslaagd feestje is niet alleen jouw verantwoordelijkheid

Als je een feestje wilt geven, heb je meestal hele hoge verwachting. Toch stelt een zelf georganiseerd feestje voor je gevoel altijd een beetje teleur. Het moet altijd heel gezellig zijn, iedereen moet zich op z’n gemak voelen en alles moet goed geregeld zijn. Je voelt je immers verantwoordelijk voor je gasten. Dat is helemaal niet nodig en ik ga je uitleggen waarom.

Een simpele reden waarom jouw feestje voor je gevoel niet naar wens is verlopen is omdat je waarschijnlijk veel te hoge verwachting hebt van tevoren. Dan kan het ook alleen maar teleurstelellen. Je hoort heel vaak mensen de verwachtingen temperen. Hoe vaak ben jij uitgenodigd op een feestje en dat er tegen jouw wordt gezegd: verwacht er niet teveel van hoor, gewoon een paar mensen bij elkaar. Dit doen mensen bewust. Men voelt zich namelijk verantwoordelijk voor het plezier van een ander als er een feest bij hen thuis wordt georganiseerd.

Je moet je beseffen dat iedereen zelf in de hand heeft of het nou een gezellig feest wordt of niet. Behalve een leuke cadeautje meebrengen, zoals bijvoorbeeld een fashion cadeaubon moet je ook een goed humeur meebrengen en een beetje uit je comfortzone stappen. Neem nou een verjaardag, daar zitten vaak mensen samen van verschillende vriendengroepen. Je kan dan statisch en veilig bij je eigen vriendengroep blijven, maar als je een gezellige sfeer wilt creëren is het altijd leuker om je te mengen met mensen die je normaalgesproken niet spreekt. Dan krijg je een hele ander dynamiek in een ruimte. En dat heb je als organisator van een feest niet in de hand. En los daarvan heb je altijd extraverte personen op een feestje die de gangmaker zijn.  Als die mensen er niet bij zitten dan kan het weleens een saaie boel worden.

Met andere woorden, stress je vooral niet of een feestje gezellig/geslaagd is. Jij hebt in de basis je werk gedaan. Je hebt de mensen een ruimte geboden om samen te komen. Je hebt ervoor gezorgd dat eten, drinken en muziek is. Dan heb jij je best al gedaan. Het is dan aan de gasten zelf om er het beste van te maken.

Geef een antwoord

Sluit Menu