Energiekosten besparen door zonnepanelen

Door het plaatsen van zonnepanelen kun je veel energie besparen, maar het is een keuze die je niet zomaar even maakt. Het is namelijk best een grote investering om in een keer uit te geven, uiteraard wil je deze investering ook terugverdienen. Maar hoe doe je dat nou?

Energie kosten

Wanneer de zonnepanelen zijn geplaatst, zullen je energiekosten fors omlaag gaan. Dit komt omdat je nu je eigen energie aan het opwekken bent met de zonnepanelen. Hierdoor verduurzaam je tevens je woning.  Want dat is wat er gebeurd als je zonnepanelen laat plaatsen. Doordat je dus zelf energie gaat opwekken, zullen de kosten omlaag gaan. Simpelweg omdat je minder energie zult gaan verbruiken dan voorheen. Het kan natuurlijk zo zijn dat de investering te groot is om in één keer te gaan betalen. Daarom is het tegenwoordig ook mogelijk om zonnepanelen te huren of te leasen.

De besparing terugzien

Het besparen zul je op den duur echt gaan merken. Dit zul je terug zien in de kosten maar ook in het aantal kWh wat je per jaar gaat opwekken. Ik heb zelf mijn zonnepanelen in Losser gekocht bij een bedrijf die dat heel mooi en strak heeft gedaan. Ik heb zelf toegang tot de statistieken om te meten wat er wordt opgewekt en wat ik nou maandelijks verbruik.

Het bedrijf heeft 20 zonnepanelen geplaatst met een vermogen van 320 wattpiek per zonnepaneel, dit scheelde me in de eerste maand €89,- en over het gehele jaar €1083,-. Dat is toch echt een behoorlijk verschil met voorheen als je ziet hoeveel dit per jaar kan schelen. Doordat je nu zelf energie aan het opwekken bent, merk je gewoon het verschil in kosten. Je zou zelf ook van te voren een schatting maken, of een tool gebruiken om te berekenen wat het jou gaat schelen als je zonnepanelen laat plaatsen.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *