Ik zoek een manier om mijn bedrijf te laten groeien

Ik zoek een manier om mijn bedrijf te laten groeien

Nagenoeg iedere ondernemer is ooit voor zichzelf begonnen vanuit de overtuiging dat hij of zij ergens een succes van kan maken. In de groeicurve van een onderneming maak je als ondernemer zelf ook een enorme groei door. Vooral op de momenten dat je buiten je eigen comfortzone gaat treden en een nieuwe skill set gaat ontwikkelen.

Op een gegeven moment moet je als ondernemer los gaan laten, dingen delegeren en organiseren. Vooral als je wil groeien kom je al snel tot de conclusie dat je niet alles zelf kunt doen omdat je tijd en energie nou eenmaal beperkt is.

Coachend leiderschap.

Het succesvol  aansturen van mensen vergt een bepaalde aanpak. Afhankelijk van de ambitie, kennis en niveau van je collega’s kies je een bepaalde leiderschapsstijl. Wanneer je werkt met hoog opgeleide verantwoordelijke mensen wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor coachend leiderschap. Als coachend leider laat je mensen meedenken en maak je ze eigenaar van bepaalde problemen binnen de organisatie. Voor jezelf betekend het dat je de juiste keuzes maakt en effectief bepaalde dingen delegeert.

Hou jezelf een spiegel voor

Ontwikkelen als coachend leider is een belangrijke weg naar succes. Het kan erg prettig zijn om een coach in te schakelen die je ondersteund bij het groeien in je eigen rol. Dit kan in de vorm van een coaching traject waar je de juiste eigenschappen ontwikkeld. Daarnaast kan men je helpen bij het maken van de juiste keuzes voor de organisatie.

Geef een antwoord

Sluit Menu