Is de fysieke winkel nog van deze tijd?

We zien het steeds meer om ons heen gebeuren. Fysieke winkels die de deuren sluiten en online verdergaan. We zagen het al gebeuren met de één van de meest gerenommeerde winkels in de Nederlands winkelstraat: V&D, niet veel later volgde Kijkshop. steeds meer winkel ondergaan hetzelfde lot. Bestaat er dan helemaal geen ruimte voor de fysieke winkel in deze tijd? Deze vraag ga ik proberen te beantwoorden in deze blog.

Telefoonwinkel in Enschede

Zelf heb ik al jarenlang een telefoonwinkel in Enschede. Dat de fysieke winkel onder druk staat, zet mij ook aan het denken. Er gaan allemaal scenario’s door me heen. Heeft het voor mij nog wel zin om de winkel te staan terwijl men steeds via het internet een telefoon aanschaft? Ook vraag ik me af of ik het geld dat naar de fysieke winkel gaat niet beter kan investeren in de online wereld van mijn bedrijf. Allemaal vragen waar ik geen antwoord op wist. Toen ben ik naar een reclamebureau in Enschede gegaan. Zei hebben mij uitstekend advies gegeven,

Je zou denken dat een reclamebureau met een geleurde bril naar de situatie kijkt. De voorkeur voor zo’n partij gaat meestal naar het online gebeuren, maar deze partij stond er heel anders in. Zij hebben echt gekeken naar wat de sterke kanten zijn van mijn telefoonwinkel en hebben op die manier advies gegeven over wat ik moet doen met de fysieke winkel.

Combineren is belangrijk

De conclusie is dat het hebben van een fysieke winkel echt wel een meerwaarde heeft in deze tijd. Als je er maar de juiste aandacht aan gegeven wordt. Mijn doelgroep is namelijk een klant die in de buurt woont en behoefte heeft aan wat persoonlijke aandacht. Dus een beetje extra uitleg over een toestel of over een abonnement. Natuurlijk zal ik deze USP moeten combineren steeds groter worden vraag naar online zichtbaarheid. Maar in die combinatie moet een fysieke winkel zeker wel overeind kunnen blijven staan.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.