Nieuwe kozijnen

Hoe weet je of jouw kozijnen aan vervanging toe zijn? Er zijn een aantal dingen die je kunt controleren om dit te zien. Zie je rot hout, open naden of afgebladderde verf? Dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe. Het loont om op hetzelfde moment je ramen te vervangen. Daardoor verbeter je in een klap de isolatiewaarde van je huis. Als je wat kluservaring hebt, zou je ook kunnen kijken om deze zelf te vervangen. Het is goed om te weten hoe je ze verwijdert, hoe je een nieuwe set installeert en wat de kosten zijn. 

Kozijnen verwijderen

Het verwijderen van kozijnen is een stap je die zelf kunt doen. Het is goed om eerst te kijken hoe ze zijn bevestigd. Door het gebruiken van een breekijzer, hamer en beitel kun je de omlijsting verwijderen. Hierna kun je de schroeven weghalen. Het materiaal bepaald hoe gemakkelijk dit gaat. Bij een hout of kunststoffen materiaal kun je het aan één zijde doorzagen. Zorg ervoor dat je de muur eromheen niet beschadigd. Is het kozijn gemaakt van metaal? Dan heb je een ijzerzaag nodig, dit zal het een stuk gemakkelijker maken om het door te zagen. De verwijdering is ook iets wat je kunt overlaten aan vakmensen, die de nieuwe kozijnen komen installeren als je hier liever niet zelf aan begint. 

Nieuwe kozijnen installeren

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je nieuwe kozijnen gaat installeren. Een van de eerste dingen die je moet controleren is of de raamopening waterpas is. Daarnaast is het goed om te weten of er al glas in zit, dit is vaak afhankelijk van het materiaal. Als jij zelf nieuwe kozijnen gaat installeren is het erg verstandig om goed de handleiding te lezen. Iedere variant heeft zo zijn eigen instructies. Het is belangrijk dat je venster helemaal vrij is stof. Doordat je silicone aanbrengt op de vensterbank ontstaat er een perfecte afdichting. Door deze in de vensterbank te wikkelen krijg je deze op de juiste plaats. Erg belangrijk is om tijdens het plaatsen van de nieuwe set te zorgen dat deze waterpas staat. 

De kosten een nieuwe set

Nieuwe kozijnen vervangen is een duur grapje. Wel is de prijs afhankelijk van het materiaal waarvoor je kiest. Hout is vaak wat duurder omdat dit natuurlijk en duurzaam materiaal is. Bij kunststof materiaal zit er vaak al ramen in. Het kan voordelig zijn om gelijktijdig je ramen te vervangen. Daarbovenop komen de kosten van de arbeiders. Hierdoor gaat de isolatiewaarde van je huis meteen een stuk omhoog. Door verschillende offertes op te vragen bij verschillende bedrijven krijg je een goede indruk van het verschil. Kozijnen hebben een lange levensduur en daarom is het verstandig om een goede keuze te maken voor deze investering. Door te kiezen voor kwalitatief en duurzaam materiaal zorg je voor een lange duur.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *