Winkelpromotie? Kies voor een stickers kortingsactie

Binnen het winkelwezen heb je te maken met verscheidene promotieacties. Waaronder ook een stickers kortingsactie, oftewel een Sale. Maar waarom is het handig om een stickers kortingsactie in te voeren?

En hoe werkt het eigenlijk? En wat is de beste manier hoe je het kunt aanpakken. In deze blog gaan wij je in ieder alles vertellen, omtrent: de welbekende stickers kortingsactie.

Lees hieronder verder!

Het nut van een promotieactie

Winkels kiezen vaak voor een promotieactie, wanneer ze bepaalde targets willen behalen. Daarbij kun je kiezen voor een stickers kortingsactie. Daarmee kun je klanten verleiden, tot het eventuele kopen van meerdere of één producten, zoals bijvoorbeeld: stickers op rol, die daar zeker een positieve rol in kunnen spelen.

Zoals al eerder aangeven, is het vooral een marketingmiddel om mensen te verleiden tot meer aankopen. Waardoor de afzet omhoogschiet en daarmee ook de verkooptaantallen. Met als resultaat: één hogere omzet, dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wil als winkelier.

Want een hogere omzet heeft natuurlijk als winkelier veel voordelen, want zo kun je misschien juist nog betere goederen kopen. En waardoor je uiteindelijk meer klanten trekt en misschien vloeit er wel een nieuwe winkel uit voort, dus wie weet.

Welke voordelen zitten er aan een stickers kortingsactie?

Wanneer je een sale actie hebt binnen je eigen onderneming, is het dus een voordeel om te kiezen voor een stickers kortingsactie. De stickers kunnen dan in verschillende kleuren worden aangebracht op de producten, die binnen de sale of actie vallen.

Vaak wordt er dan gekozen voor de kleuren rood of geel, aangezien die er het meeste uitspringen. Dat is psychologisch ook onderzocht, daarom gebruiken veel fastfoodketens ook die kleurencombinatie. Om klanten daarmee te verleiden tot het overgaan van het betreden van hun zaak.

Uiteindelijk zorgt een goede stickers kortingsactie, dus zoals al eerder aangeven voor een betere verkoop, waardoor je meer omzetten zult behalen. En zodat je ook eerder van overgebleven goederen kunt afkomen. Want door met spullen te blijven zitten loop je ten eerste al omzet mis en ten tweede verliezen spullen, daardoor ook hun waarde. Je wil immers altijd zoveel mogelijk spullen in je winkel verkopen, maar zo’n promotieactie kan daarin dan zeker een uitkomst bieden. Wij hopen dan ook, dat je door dit artikel een goed beeld hebt gekregen van het belang van stickers. Op een sale of een andere soort promotieactie, dus de kracht van een stickers kortingsactie mag in zekere zin niet worden onderschat.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *