De route naar jouw rijbewijs

Het behalen van een rijbewijs is een belangrijk moment in het leven van veel mensen. Voordat je op mag voor je rijexamen moet je eerst wel de theorie en praktijk goed onder de knie hebben. Bij een rijschool leer je hier alles over. Samen met je rijinstructeur proberen jullie ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk klaar bent om te slagen voor jouw rijexamen.

Je eerste rijles

Iedereen moet op het begin beginnen. De eerste rijles is het begin van jouw weg naar je rijbewijs. Vaak wordt je bij de eerste rijles opgehaald door jouw rijinstructeur. Na kennismaking met de instructeur en de auto gaan jullie samen een stukje rijden. Vaak hoef je bij de eerste rijles alleen maar gas te geven, remmen en sturen. Je leert tijdens de lessen steeds meer, waardoor je ook steeds beter rijdt. De gemiddelde leerling heeft ongeveer 30 lessen nodig voordat zij klaar zijn om examen te doen.

Het beginnen met rijlessen nemen kan erg spannend zijn. Ik vond het eerst ook spannend. Zelf had ik rijles in Oldenzaal. Op het begon was het spannend maar al direct tijdens de eerste rijles verdween de spanning. Uiteindelijk heb ik met veel plezier mijn rijbewijs gehaald.

Theorie examen

Je kan het praktijk examen pas aanvragen als je geslaagd bent voor de theorie examen. Het is handig om jouw theorie examen zo snel mogelijk te halen. Voor sommige mensen is het theorie examen erg lastig. Het is een examen met een aantal gemene vragen, waar je snel een fout kan maken. Daarom wordt het aangeraden om een theorie dag te doen. Dit is een dag, waar je de hele dag les krijgt en op deze manier klaargestoomd wordt voor het theorie examen. Zonder theorie cursus Enschede had ik mijn theorie examen ook niet de eerste keer gehaald denk ik.

Praktijk examen

Het praktijkexamen is de laatste beproeving die je moet doen voor je rijbewijs. Pas als je rijinstructeur vindt dat jij er klaar voor bent, kunnen jullie het praktijkexamen inplannen. Tijdens het praktijkexamen moet je met de examinator een stuk rijden en een aantal bijzondere verrichtingen uitvoeren onderweg. Deze bijzondere verrichtingen heb je geleerd tijdens de rijlessen.  De grootste valkuil is de spanning tijdens het rijexamen. Daarom is het belangrijk dat je die spanning onder controle krijgt. Als je het praktijkexamen veilig uitvoert en de bijzondere verrichtingen goed doet, heb jij je rijbewijs binnen!

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.